Quickspin - spela Quickspin-spel

Quickspin är en svensk, relativt nystartad spelstudio, baserad i Stockholm, som trots sina få år på nacken redan hunnit bli prisbelönta. Företaget sjösattes så sent som 2011 av grundarna Daniel Lindberg, Joachim Timmermans och Mats Westerlund - alla veteraner med djupa rötter i spelbranschen. Tidigare har trion en gedigen erfarenhet från såväl spelutveckling som nätcasinon, och de har burit med sig mycket kunskap och rutin in i sitt nya företag. Redan under 2013 växte de explosionsartat och utgör idag, tillsammans med över 40 anställda, en nyskapande, kreativ spelstudio med ambitionen att bryta ny mark inom spelindustrin.

Välarbetat på detaljnivå

Det räcker med en snabb titt på Quickspins slogan, "We love slots!", för att förstå att deras utbud uteslutande består av just spelmaskiner, men inte vilka spelmaskiner som helst. Studion skapar och levererar med originalitet och skärpa, vilket gjort dem till en riktigt vass utstickare på marknaden.


Även det välgjorda arbetet med varje spel är en viktig grundbult i Quickspins smedja och de säger sig hela tiden vilja vara på tårna för att utveckla det allra bästa. Quickspins portfölj må inte vara den största, men kanske en av de mest högkvalitativa. Idag kan man räkna samman deras utbud till över 20 olika slots som återfinns hos mer än 40
kunder.Slots ur sagoböckernas värld

Det är svårt att tänka sig hur motivationen kunde vara bättre då teamet redan hunnit belönats för sin kreativitet. På EGR Operator Awards har de vunnit pris för såväl Årets nykomling som Årets spel. Det sistnämnda vanns för den välproducerade sloten Big bad wolf som blivit en riktig spelfavorit och är ett av deras berömda flaggskepp. Spelet är en så kallad "fallande slot" där brickorna faller snarare än spinner. Det utspelas i de tre små grisarnas hus där vargen fungerar som scatter-symbol och smyger omkring för att norpa åt sig grisarnas rikedomar. Quickspin har en förkärlek för klassiska berättelser och har utvecklat spel av fler kända historier. Rapunzel's tower, Goldilocks, samt Three Musketeers är ytterligare exempel på slots som knyter an till sagoböckernas värld.


Spinions är Quickspins senaste spelmaskin med officiellt releasedatum 14 juni. Ett soligt sommarspel där söta Spinions-karaktärer har strandparty bland färgglada drinkar och dansmusik. En härlig slot att möta årstiden med!